Stil de viata/Vacante

Călătorii pentru gurmanzi

luni, 16 iulie 2018


Călătorii pentru gurmanzi

Ești pasionat de experiențe culinare inedite? Atunci nu rata cele mai tari festivaluri de gen din Europa, din perioada următoare.

Helsinki, pentru iubitorii de pește

helsinki

O tradiție veche de sute de ani s-a transformat într-un festival extrem de popular în Finlanda. În fiecare an, în luna octombrie, pescarii își ancorează bărcile în apropierea pieței centrale din Helsinki, pentru a-și vinde capturile. În cadrul Silakkamarkkinat, Festivalul Baltic al Heringului, vei găsi hering pregătit în moduri la care nici nu te-ai gândit, dar și alte preparate tradiționale. În plus, există și o competiție pentru titlul de cel mai bun dish cu hering.

Cum ajungi: Biletele de avion București-Helsinki pentru această perioadă încep de la 348 de euro și le poți rezerva pe vola.ro. Iar prețul pentru camerele de hotel în capitala finlandeză pornesc de la 60 de euro de persoană.

Paris, pentru răsfăț cu ciocolată

paris

Salon du Chocolat este o adevărată desfășurare de forțe: pe 20.000 de metri pătrați vor fi prezenți peste 250 de expozanți din toate colțurile lumii, unde ciocolata are o însemnătate specială – Franța, Belgia, Japonia, Indonezia, Vietnam, Elveția și nu numai. Te vei bucura de demonstrații din partea a 200 de chef-i internaționali, vei avea parte de workshopuri, conferințe despre istoria și însemnătatea ciocolatei, cursuri de cofetărie și patiserie. În plus, nu trebuie să ratezi highlight-ul salonului din capitala modei – o defilare în care designerii fac echipă cu ciocolatierii.

Cum ajungi: Zborul până la Paris și înapoi îl poți rezerva pe vivolis.ro, la tariful de 180 de euro pentru perioada evenimentului, iar pentru o cameră de hotel poți plăti 60 de euro, folosind aceeași platformă.

Alba, dacă îți plac trufele

alba trufe

Festivalul trufelor albe din Alba este un eveniment culinar important, pentru care bucătari renumiți vin în micul oraș italian să participe la licitația anuală. Însă dacă vrei să participi ca simplu gurmand, vei avea parte de preparate delicioase și autentice din bucătăria italiană. În plus, vei putea lua parte la degustări de vinuri, la treasure hunts unde vânate sunt trufele, la workshopuri culinare și chiar o cursă cu măgari.

Cum ajungi: Cel mai apropiat aeroport de Alba este cel din Torino, iar biletele de avion cu WizzAir, dus-întors, te costă aproximativ 70 de euro. De acolo, poți lua trenul care te lasă foarte aproape de zona centrală a orașului, adică locul unde se întâmplă festivalul. Totuși, cazarea poate fi o problemă din cauza locurilor limitate, însă nu trebuie să îți faci probleme în privința costurilor, o noapte într-un hotel de trei stele începe de la 50 de euro.


Comentarii