Stil de viata/Pentru mame

5 exerciții pentru proaspete mămici

luni, 16 iulie 2018


5 exerciții pentru proaspete mămici

 scris de Simona Floricel

Renunță la clasicele abdomene. Aceste exerciții te vor ajuta să scapi de burtica de după naștere într-un mod mai sănătos și mai eficient.

În perioada post natală, sportul poate fi un aliat bun nu doar în lupta cu kilogramele în plus, ci și pentru menținerea stării de sănătate (îmbunătățește sistemul cardiovascular și previne formarea cheagurilor de sânge) și pentru a te ajuta să ai o stare de spirit bună, un psihic echilibrat și un nivel de energie ridicat, prevenind depresia postpartum.

De aceea, în funcție de tipul de naștere și de indicațiile medicului, te poți apuca de exerciții aproape imediat după naștere. În cazul unei nașteri normale o poți face la două săptămâni după, însă dacă ai născut prin cezariană, există posibilitatea unei amânări până la 8-10 săptămâni.
Iar exercițiile fizice recomandate în perioada de revenire sunt cele de tipul Pilates, Yoga, înot sau, mereu la îndemână, mersul în forță. De cealaltă parte, este bine să eviți exercițiile cu greutăți mari, cele de high impact sau cele care exercită presiune ridicată asupra articulațiilor.

Însă, dacă ești hotărâtă să începi un program de exerciții, trebuie să știi că pentru a avea rezultate este necesar să lucrezi de 3-4 ori pe săptămână.

scris de Simona Floricel


Comentarii