Dacă nu vrei să te duci la mare în plin sezon și nici nu vrei să pierzi din zilele de activitate fizică, orașele din țară îți oferă o grămadă de variante. Noi am făcut o selecție cu cele care ne-au atras atenția.

Armată la Arsenal Park, Orăștie

Parcul făcut ca o bază militară te așteaptă cu o sală de sport, dacă vrei să joci fotbal, un spațiu de fitness în aer liber, cu aparate pentru mișcare, dar și cu tir cu arcul sau călărie. Dacă vrei să te relaxezi, închiriezi biciclete și te plimbi sau iei un jeep pe un traseu off-road. Dacă sunteți mai mulți, puteți pleca la plimbare și la căutare de comori, pe un traseu special sau să fiți plimbați cu șenilatele. Parcul de aventură are șase categorii de dificultate și 77 de platforme și elemente pe care să le întreci. La Arsenal Park poți să te cazezi la hotel, iar activitățile au prețuri de la 35 de lei (instrucția militară) până la 670 de lei pentru a închiria un Jeep.

Wakeboarding la Zumbaala Park, Mogoșoaia

La margine de București ai parte de niște experiențe acvatice, fără să te duci la mare sau în străinătate. Dacă ești nebun după wakeboarding, poți să faci la Zumbaala Wake Park, care-i primul asemenea wake parc prin cablu din România. Nu contează dacă ești profesionist sau amator, fiind prin cablu, sistemul se adaptează în funcție de cunoștințele tale. Nici prețurile nu sunt de speriat, ieși mai ieftin dacă stai în București în weekend. Pentru adulți, o sesiune de wakeboarding costă 45 de lei, iar cursurile de inițiere costă 25 de lei.

Cățărări la One Move, Timișoara

La Timișoara dacă stai, te urci pe pereți. Dar nu de nervi, ci pentru escaladă. Dacă nu vrei să te duci la parcuri de aventură și vrei să faci totul în interior, combini adrenalina cu exercițiile fizice. La One Moveîn Timișoara ai un panou de cinci metri și există aproximativ 50 de variante de traseu de dificultate diferită. Aici poți să faci bouldering, fără coardă și ham, ci pe bolovani sau structuri artificiale mai mari. Dacă vii pentru prima oară la bouldering, ai asistență gratuită din partea instructorului. Pentru patru intrări pe traseu te costă 70 de lei, iar dacă vrei să stai toată ziua, plătești 110 lei.

Aventuri în pădure la Edenland Park, Balotești

Cel mai bun parc de aventură din jurul Bucureștiului este Edenland, din Balotești, la câțiva kilometri de Capitală. Ai mai multe lucruri de făcut în timpul zilei, dar poți sta și peste noapte. În rest, aventura poate începe cu sărituri cu tiroliana, de la 15 metri înălțime, poți să închiriezi biciclete să te plimbi prin pădure sau să tragi cu arma cu aer comprimat. Pune-ți picioarele și atenția pe foc și bagă-te cu prietenii la paintball. Noaptea, poți sta în căsuțele din copac, o experiență pe care mulți dintre noi nu am văzut-o decât în filmele copilăriei. Ia un abonament de familie pentru cățărări și plătești 45 de lei pentru trei ore. Căsuța din copac ajunge la 290 de lei pentru două persoane.