Minte si spirit/Reincarca-te

Cum să trăieşti 100 de ani

luni, 16 iulie 2018


Cum să trăieşti 100 de ani

Am făcut o listă cu trucuri simple, care te vor ajuta să ai o viaţă lungă şi fericită.

În 2014, cercetătorul Dan Buettner a pornit alături de National Geographic în căutarea locurilor în care viața pare veșnică, mai exact, unde rata longevității este cea mai ridicată. Astfel, a găsit coordonate comune în cele cinci Zone albastre. A vrut să își dea seama ce îi ține în viață și, mai ales, fericiți, pe locuitorii de aici și a ajuns la concluzia că, pe lângă atitudinea optimistă, oamenii respectă dietele mediteraneene, fac multă mișcare, nu mănâncă niciodată în exces și se încarcă cu energie pozitivă de la cei dragi. Ţine şi tu cont de aceste 9 reguli şi, cu siguranţă, te vei bucura de o viaţă mai lungă şi mai fericită.

  1. Fii activ, fără să te gândeşti la asta. Foloseşte-te și de situaţiile incomode precum urcatul pe scări, curăţenia sau mutatul lucrurilor prin casă, ca să faci mai multă mișcare. Și mergi cât mai mult pe jos.
  2. Păstrează-ţi 20% din stomac gol.Altfel spus, nu mânca până te saturi. Pune-ţi alimentele în farfurii mici şi niciodată nu lua masa în maşină, în picioare, în faţa frigiderului sau pe fugă.
  3. Consumă mai multe legume și oleaginoase– de exemplu, două mâini de nuci în fiecare zi fac minuni.
  4. Bea vin roşu.
  5. Setează-ţi un scop în viaţă.Gândeşte-te bine ce vrei de la tine şi, în fiecare dimineaţă, scrie ce trebuie să faci în ziua respectivă.
  6. Încearcă mereu lucruri noi.E important să ieși din zona de confort .
  7. Fă-ţi timp să te eliberezi de stres– încercă să stai măcar 15 minute în fiecare zi departe de orice zgomot.
  8. Pune-i pe cei dragi pe primul loc  şi organizează tot felul de mici "ritualuri", întâlniri şi obiceiuri în familie, care să vă facă să vă bucuraţi de timpul petrecut împreună.
  9. Alege-ţi "tribul" potrivit.Altfel spus, încearcă să faci parte din grupuri care au interese comune cu ale tale. Asta îţi va îmbunătăţi cu mult starea psihica.

 scris de Radu Voinea


Comentarii