Exercitii active/Sfaturi

Un scurt articol despre o afecțiune atât de des întâlnită ! Ce este sciatica ?

luni, 05 noiembrie 2018


Ce este sciatica?

Un scurt articol despre o afecțiune atât de des întâlnită, dar la îndemâna noastră să prevenim sau să reducem durerea prin stil de viață activ.

 

Dacă începeți brusc să simțiți durere inexplicabilă în partea de jos a spatelui sau coapsă, este posibil ca nervul dumneavoastră sciatic să nu se descurce destul de bine. Nervul sciatic este cel mai mare nerv din corpul uman, care joacă rolul crucial al conectării măduvei spinării cu  articulaţia şoldului, a genunchiului şi a gleznei, precum şi numeroşi muşchi (muşchii posteriori ai coapsei şi totalitatea muş­chilor gambei şi ai piciorului).

Din nefericire, fiecare persoană în viață are aproximativ 40% șanse de a suferi o formă de durere sciatică la un moment dat în viața lor.

 

Ce cauzează sciatica?

Sciatica este cel mai frecvent cauzată de compresia sau iritarea nervului sciatic care pornește de la fiecare parte a coloanei vertebrale lombare și lombosacrale inferioare prin fesă și până la picior și în cele mai multe cazuri este un mușchi piriformis (un mușchi mic rotator de șold situat în regiunea feselor) care irită nervul sciatic din apropiere, provocând astfel durere și amorțeală. Acestea fiind spuse, rădăcinile nervoase care ies din coloana vertebrală pentru a forma nervul sciatic sunt foarte sensibile și pot fi ușor iritate și o varietate de probleme de spate pot contribui, de asemenea, la dureri sciatice, inclusiv stenoza spinării lombare preexistente, boala degenerativă a discului si / sau spondilolisteza (alunecarea anterioară a unui corp vertebral față de restul vertebrelor) . Durerea poate fi și mai gravă dacă sunteți supraponderal și fizic inactiv sau dacă purtați în mod regulat tocuri înalte.

 

Simptome

Simptomele specifice ale unui nerv sciatic tulbure pot fi diferite în funcție de cât de mult este comprimat nervul spinal. Acestea vin într-o mare varietate, variind de la dureri nervoase, amorțeală, furnicături electrice până la reflexe reduse în tendonul Ahile și genunchi și oboseală, slăbiciune sau pierderea senzației în picioare sau picioare. La cele mai multe persoane care se confruntă cu această afecțiune sunt în primul rând simțite în fese sau în partea din spate a coapsei, dar ele pot afecta, de asemenea, spatele, dar și degetele de la picioare. Pentru unii oameni, durerea sciatică poate fi severă, cronică și debilitantă, în timp ce pentru alții ar putea fi rare și mai puțin intimidantă, dar cu potențialul de a se agrava. Prin urmare, abordarea acesteia la timp și cu metode adecvate este o necesitate pentru oricine caută să mențină o stare de sănătate optimă.

 

            Ameliorarea durerilor specifice nervului sciatic se poate face prin urmarea unui tratament medicamentos prescris de la un medic specialist.

Însă, cele mai multe cazuri pot fi tratate” prin exerciții specifice, sub îndrumare de specialitate, la oricare dintre antrenamentele de grup care au ca obiectiv îmbunătățirea mobilității și întărirea musculaturii.

Articol de Simona Floricel


Comentarii