Exercitii active/Sfaturi

Fitness versus Antrenamente de grup – Cine va castiga batalia?

duminică, 07 aprilie 2019


Cine va castiga marea batalie dintre fitness si antrenamentele de grup? Mereu au existat fani ale ambelor tabere si comparatii intre cele doua, motiv pentru care ne intrebam care dintre acestea functioneaza mai bine si are mai multe beneficii.

Daca vrei sa incepi sa frecventezi sala si sa iti faci un abonament la noi, insa nu stii exact pentru ce tip de antrenament sa optezi si care sunt plusurile fiecaruia (fitness, antrenamente de grup), sau daca faci deja sala, dar vrei sa iti schimbi rutina, acest articol este pentru tine!

In primul rand…

Ce este antrenamentul fitness?

Antrenamentul fitness reprezinta ridicarea de greutati si utilizarea de aparate de fitness. Efectuat constant si dupa un program strict, acesta pastreaza oasele puternice si mentine un stil de viata activ si sanatos, oferind mai multa energie si vitalitate corpului. Cresterea fortei musculare si a rezistentei poate rezulta, de asemenea, din antrenamentul fitness. Acest lucru influenteaza capacitatea de a te antrena pe o durata mai mare de timp si de a-ti imbunatati echilibrul.

In plan psihic, fitness-ul poate reprezenta o oaza de liniste, meditatie si terapie prin sport, mai ales dupa o zi solicitanta la birou. Astfel, exercitiile fizice de rezistenta progresiva te elibereaza de stresul cotidian si de problemele apasatoare, pentru ca, in timpul antrenamentului si dupa, corpul secreta endorfine, cunoscute popular ca ,,hormonii fericirii”. De aceea, putem considera fitness-ul terapeutic, deoarece te relaxeaza si iti ofera o stare de bine in timp ce te stimuleaza din punct de vedere fizic!

Știai că…

Antrenamentul fitness are o multitudine de beneficii fizice:

 • Imbunatatirea capacitatii cardiovasculare
 • Imbunatatirea metabolismului
 • Cresterea fortei musculare
 • Cresterea rezistentei fizice
 • Mentinerea unei greutati optime
 • Reducerea riscului de boli cronice.

Ce sunt antrenamentele de grup?

Antrenamentele de grup implica orice activitate sau exercitiu fizic care face ca inima si plamanii sa functioneze mai greu decat in ​​timpul activitatilor zilnice obisnuite. Cele mai multe antrenamente de grup mentin intregul corp in miscare intr-un mod ritmic si continuu. La TTW Sports Club  te asteapta o multitudine de tipuri de antrenament de grup din care poti alege, cu eforturi variate (mediu, mare, intens): Pilates, Pump,Cardio Kickboxing, Cardio-Team, 1K Training,TDT,  , Abs & Arms, Core Training,Postural, Tabata  si multe altele.

Este important de mentionat ca antrenamentele de grup pot fi de doua tipuri: aerobice si anaerobice. Cele aerobice, ,,cu oxigen”, stimuleaza ritmul cardiac si respiratia, dar nu atat de mult incat sa nu poti sustine activitatea fizica pentru mai mult de cateva minute, in timp ce cele anaerobice, ,,fara oxigen”, te fac sa iti pierzi respiratia in doar cateva momente de la inceperea antrenamentului, fiind mai intense.

Pe de alta parte, antrenamentele de grup antreneaza spiritul de echipa si iti ofera un boost de motivatie. De cate ori nu ai venit la sala la un antrenament de grup si parca voiai sa renunti, insa ai continuat pentru ca toti cei din jurul tau se antrenau? Stim, de multe ori! La antrenamentele de grup se leaga prietenii intre oameni ce se sustin si incurajeaza constant in lupta spre obiectivele lor sportive.

Antrenamentele de grup ofera, de asemenea, posibilitatea diversificarii tipurilor de exercitii fizice pentru ca tu sa fii mereu stimulat si sa incerci lucruri noi fara a te plictisi la sala!

Știai că…

Printre beneficiile antrenamentelor de grup se numara:

 • Prevenirea cancerului de colon – studiile au demonstrat ca riscul de aparitie a cancerului de colon este cu 30-40% mai mic la barbatii si femeile active din punct de vedere fizic in comparatie cu persoanele inactive.
 • Cresterea densitatii osoase – s-a descoperit ca exercitiile fizice incetinesc aparitia osteoporozei la barbati si femei, crescand densitatea osoasa.
 • Prevenirea si tratarea depresiei – s-a demonstrat ca 30 de minute de antrenament, de trei-cinci ori pe saptamana, pot diminua efectele depresiei si imbunatati starea de spirit.
 • Prevenirea diabetului – multe studii au aratat efectele pozitive ale exercitiilor asupra rezistentei la insulina si a schimbarii stilului de viata asupra aparitiei diabetului in organism.

Castigatorul este…

Intr-un final nu exista niciun castigator intrucat ambele tipuri de antrenamente au beneficii multiple pentru organism, iar recomandarea TTW Sports  este sa le alternezi in functie de obiectivele tale. Daca nu esti fan al antrenamentelor de grup, iti propunem sa incerci cateva sedinte de cardio pentru a diversifica tipul de antrenament si intensitatea sa.

Pentru a obtine beneficii optime iti recomandam sa:

 • Alternezi antrenamentele de grup cu cele de fitness: minim de 2 ori pe saptamana antrenamente de grup si minim de 2 ori antrenamente fitness.
 • Daca esti fan al antrenamentelor de grup, iti recomandam sa faci cel putin 4 sedinte pe saptamana.
 • Daca vrei sa te axezi doar pe fitness, sunt recomandate minim 3-4 sedinte de fitness pe saptamana.

Desigur, la noi gasesti mereu un instructor disponibil in sala, care sa iti raspunda la intrebari! Totusi, chiar daca la noi in sala primesti suficient ajutor, ghidarea unui personal trainer este foarte importanta. Apeleaza la un    personal trainer de la TTW Sports Club  care sa iti pregateasca un program de antrenament personalizat cu toate aceste tipuri de antrenamente, ce se va plia pe obiectivele tale sportive.


Comentarii