Exercitii active/Sfaturi

Descoperă-ți mușchiul primar al corpului care ajută la reducerea durerii

miercuri, 29 august 2018


Descoperă-ți mușchiul primar al corpului care ajută la reducerea durerii, la promovarea pierderii în greutate, la îmbunătățirea pregătirii forței tale și la creșterea energiei atunci când este relaxată!

 

Dacă te antrenezi tare și mănânci bine, ar trebui să fie suficient pentru a te menține sănătos și puternic din punct de vedere fizic și emoțional.

Cu toate acestea, există un mușchi în corpul vostru care influențează aceste obiective.

El te afectează, indiferent cât de activ sau sedentar ești, ori cât de tânăr sau nu ești.

S-ar putea să fiți surprinși să aflați ...

... este vorba despre flexorii șoldului.

Flexorii șoldului sunt motorul prin care corpul nostru se mișcă. Ei controlează echilibrul, capacitatea noastră de a sta, a răsuci, a întinde, a îndoi și a merge.

Totul trece prin șolduri.

Iar când flexorii șoldului se scurtează, poate duce la o serie de probleme, chiar și la persoanele aparent sănătoase și active.

Soldul este inconjurat de muschi grosi. Muschii gluteali formeaza musculatura de la nivelul feselor si din spatele soldului. Coapsa interna este formata si din muschii adductori. Principala actiune a adductorilor este de a aduce coapsele una langa alta. 

           Muschii care flecteaza soldul se afla in fata articulatiei. Dintre acestia face parte si muschiul iliopsoas. Acest muschi profund isi are originea la nivel lombar si pelvin si se insera pe fata interna a femurului superior. Alt flexor mare al soldului este dreptul femural. Acest muschi face parte dintre muschii cvadriceps, cel mai mare grup de muschi de pe fata anterioara a coapsei.        Muschii mai mici isi au originea la nivelul pelvisului si merg pana la sold pentru a ajuta la stabilizarea si rotatia acestuia.

            In sfarsit, muschii ce se gasesc pe fata posterioara a coapsei isi au originea la nivelul pelvisului. Intrucat acesti muschi traverseaza fata posterioara a articulatiei soldului in drumul lor spre genunchi, ei ajuta la extensia soldului.

 

Șoldurile reprezintă puntea dintre corpul superior și corpul inferior. Ele sunt în centrul mișcării corpului tău.

Așezați în interiorul șoldului și coloanei inferioare este mușchiul major psoas, unul dintre cei doi mușchi care formează iliopsoasul.

Este adesea numit psoas "puternic"  pentru multe funcții importante pe care le joacă în mișcarea corpului tău.

Psoasul este singurul mușchi din corpul uman care leagă corpul superior de corpul inferior.

Mușchiul se atașează la vertebrele coloanei inferioare, se mișcă prin pelvis și se conectează la un tendon din partea de sus a femurului. De asemenea,  diafragmei, astfel încât este conectată la respirație, iar pe ea se află organe imporante.

Articol de : Simona Floricel

Un mușchi psoas care funcționează corect creează o aliniere pelvină neutră, stabilizează soldurile, sprijină coloana vertebrală și abdomenul inferior, susține organele din cavitatea pelviană și abdominală și este ceea ce vă oferă o  mare mobilitate și forță de bază. .

 

... Ajutați organismul să metabolizeze (arde) grăsimile. 

... Ajutați la îmbunătățirea performanțelor sportive. 

... Ajutați la îmbunătățirea pregătirii forței și a rezistenței. 

... Ajutați la îmbunătățirea nivelului de energie. 

... Ajutați-vă să dormiți mai confortabil și mai bine în timpul nopții.

 

Acest mușchi este nucleul activității în corpul vostru. Deci, atunci când este în afara echilibrului sau în cazul în care psoas este scurtat, consecințe grave pot curge în tot corpul.


Comentarii