Alimentatie/Nutritie

Tu te hidratezi suficient in timpul zilei?

miercuri, 19 septembrie 2018


Hidratați-vă pentru o sănătate mai bună!

Prepară-ți singur băturile cu electroliți!

 Este foarte important sa înlocuiești electroliții pe care îi pierzi în urma antrenamentelor la sală. 

Electroliții sunt excelenți pentru hidratare dar și pentru răceli și gripe. Sunt importanți pentru inimă, mușchi și celulele nervoase.

Toți avem nevoie de șapte până la opt ore de somn pentru a recupera energia pe care am pierdut-o. Dar, în afară de asta, trebuie să rămânem hidratați, ceea ce este foarte important pentru a menține funcționarea corectă a organismului.

 

Pentru majoritatea oamenilor, soluția este de a bea cafea. Însă acest lucru nu este atât de eficient în cazul în care bei mai mult de trei cești pe zi. Dar, există băuturi energizante, care sunt utile dacă avem nevoie de energie, cu unele trăsături negative, inclusiv faptul că sunt încărcate cu zahăr.

 

În loc să beți aceste băuturi zaharoase, deghizate ca băuturi sănătoase, puteți face propria voastră băutură electrolitică, care este revigorantă, oferă rehidratare și vă ajută să vă concentrați pe parcursul zilei.

 

Rețeta 1

Ingrediente:

Un praf de piper cayenne

O felie de lămâie

Apa filtrată

Această băutură are un efect alcalin, datorită lămâii. Acest efect ajută la menținerea nivelului de pH sănătos al organismului. Între timp, piperul de cayenne vă îmbunătățește energia și chiar și sănătatea cardiovasculară. Combinați toate ingredientele și consumați pe parcursul zilei.

 

Rețetă 2

Ingrediente:

1 ½ până la două cești de apă

½ ceașcă de suc de portocale

¼ ceașcă de suc de lămâie

1/8 linguriță de sare de mare

Puteți adăuga, de asemenea, două lingurițe de miere pentru a face băutura puțin dulce. Această băutură de casă conține cantități mari de vitamina C, după cum puteți vedea pe ingrediente. Citricele sunt de fapt umplute cu electroliți, în special portocalele.

 

Rețeta 3

Ingrediente:

¼ linguriță de praf de turmeric

¼ linguriță de cardamom

Un centimetru de rădăcină de ghimbir

1 ½ până la două lingurițe de miere

Apa fierbinte

Puteți bea ori de câte ori doriți, cu excepția noaptea pentru că vă poate ține treaz. Iată cum să faceți această băutură energetică:

 

Tăiați ghimbirul în două felii subțiri.

Așezați feliile de ghimbir într-un vas.

Puteți folosi o presă de usturoi pentru a obține mai mult suc de ghimbir rămas.

Adăugați turmeric și cardamom în vas.

Adăugați miere după gust.

 

Ce este cu adevărat minunat despre această băutură energetică este că nu are cofeină și nu are nevoie de zahăr rafinat, deoarece folosește miere, deci are un gust foarte bun. Ghimbirul este cunoscut pentru utilizarea sa în sănătatea noastră, inclusiv accelerarea metabolismului și creșterea circulației sângelui și a oxigenului. Turmericul este, de asemenea, un condiment sănătos, cu atât de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de energie. În sfârșit, există cardamom care are o valoare medicală de-a lungul anilor.

Unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, după vanilie şi scorţişoară, cardamomul nu este doar un afrodisiac, ci şi un excelent tratament natural pentru tulburările digestive şi „aspirator“ pentru toxinele din organism.
Cardamomul este, de asemenea, recomandat pentru întărirea inimii şi pentru îmbunătăţirea memoriei, fiind un tonic cerebral. Mirodenia, care este originară din India, face minuni şi la răceli, dar şi în depresie. Specialiştii spun că poate fi consumată cu încredere, deoarece nu are contraidicaţii, fiind plantă cu un efect suficient de blând. Cu toate acestea, nu trebuie să se facă excese.

Articol de Simona Floricel


Comentarii